Hvad er epoxymaling?

Epoxymaling er en speciel type maling, der består af to komponenter - en base og en hærder. Disse to komponenter skal blandes lige før brug. Når malingen er hærdet, opnår du et utroligt stærkt gulv, der er ekstremt robust og modstandsdygtigt. Med et epoxygulv kan du forvente en række fordele, herunder modstand mod:

 • Olie og terpentinbaseret maling
 • Kemikalier
 • Vand og fugt
 • Gulvvarme
 • Slid og industrielt arbejde

Hvor er det oplagt at få et epoxy gulv?

På grund af gulvets styrke og modstandsdygtighed er epoxymaling populær til gulve. Mens det traditionelt er blevet brugt i landbrug, industri og erhverv, ser vi nu flere og flere private der anvender epoxy til deres gulve. Epoxy er særligt oplagt i følgende rum:

Garage

I en garage er et epoxy gulv ideelt, da det skal kunne klare belastningen fra biler eller motorcykler. Det er vigtigt at bemærke, at epoxy maling ikke kan bruges udendørs på grund af manglende UV-bestandighed.

Værksted

Et værksted er et sted, hvor der kan blive spildt, og hvor gulvet udsættes for hård belastning. Derfor er et stærkt og holdbart epoxygulv at foretrække.

Atelier

For kunstnere er et epoxy gulv i deres atelier en fantastisk løsning, da det er let at rengøre og modstandsdygtigt over for maling og kemikalier.

Køkken

I et køkken, hvor der ofte spildes væsker og madvarer, er et epoxy gulv praktisk og let at rengøre.

Badeværelse

Selv på et badeværelse kan et epoxy gulv være en god løsning, da det nemt kan males ovenpå fliser.

Hvilke gulve kan males med epoxymaling?

Du kan male følgende typer gulve med epoxymaling:

 • Beton
 • Fliser
 • Træ - både faste trægulve og parketgulve
 • Tidligere malede og lakerede gulve

Uanset gulvtypen er det vigtigt, at gulvet er rent og tørt, før du påfører malingen. Eventuelle småskader på gulvet skal udbedres først, og et nyt betongulv skal have tørret i mindst 30 dage, før det kan males.

Hvad er reglerne for at male med epoxy?

Private kan arbejde med vandholdig epoxy maling, men det anbefales altid at følge sikkerhedsanvisningerne på produktet. Ved tvivl er det bedst at kontakte leverandøren for yderligere vejledning og rådgivning.

Epoxy maling og epoxy belægning - Hvad er forskellen?

Når det kommer til at arbejde med epoxy, er det vigtigt at forstå forskellen mellem epoxy maling og belægning. Disse to typer af epoxybehandlinger bliver ofte forvekslet, men de har forskellige anvendelsesområder og metoder.

Epoxy maling

Betegnelsen "epoxy maling" kan være forvirrende, da det ikke handler om traditionel maling, men snarere om en epoxymateriale, der blandes med vand og påføres overfladen ved at blive "rullet" ud. Epoxy maling er typisk anvendt på betongulve, men det kan også bruges på træ eller fliser. Processen er relativt enkel og begyndervenlig, da det ikke kræver særlig komplekse teknikker.

Epoxy belægning

Epoxy belægning involverer en mere omfattende proces. Først behandles gulvoverfladen med en primer, hvorefter epoxyen påføres, ofte i kombination med en skiftevis opbygning af kvartssand. Denne metode resulterer i en ekstremt holdbar og slidstærk overflade, der ofte anvendes i industrielle miljøer, hvor gulvet udsættes for tung belastning fra store maskiner eller køretøjer.

Værktøj - Det skal du bruge

For at arbejde med epoxy gulvmaling eller belægning, skal du have følgende værktøjer og udstyr klar:

 • To malerruller med korte hår
 • Pensel til kanterne
 • Forlængerskaft (for bedre arbejdsstilling)
 • Skruemaskine og piskeris
 • Handsker, maske og beskyttelsesbriller
 • Moppe til gulvvask og egnet spand
 • Malerspand

Pris og fordele

Selvom epoxybehandling kan være dyrere end andre former for gulvmaling, tilbyder det en række fordele, herunder en ekstremt holdbar og langvarig overflade, der er modstandsdygtig over for slid og kemikalier. Det kan være en god investering for langvarig gulvbeskyttelse og æstetisk appel.

Step by step - 11 steps til et nyt smukt epoxy gulv

Her er en trin-for-trin guide til at påføre epoxy gulvmaling eller belægning:

 1. Sluk gulvvarmen: Hvis gulvet har varme, skal den være slukket under påføring og hærdning af epoxy.
 2. Slib gulvet: Forbered overfladen ved at slibe den, så den får den rette struktur til at hæfte epoxyen.
 3. Vask gulvet: Rengør gulvet grundigt for at fjerne støv og snavs.
 4. Afdæk: Beskyt omkringliggende områder med malertape, hvis det er nødvendigt.
 5. Læg en plan: Planlæg arbejdet for at undgå at male dig selv ind i et hjørne.
 6. Gør din malerrulle klar: Forbered malerværktøjet ved at fjerne løse hår fra malerrullen.
 7. Bland de to komponenter: Bland epoxyens to komponenter grundigt inden påføring.
 8. Mal første lag: Påfør det første lag epoxy maling eller belægning, og sørg for at dække hele overfladen jævnt.
 9. Lad hærde i 16-18 timer: Lad det første lag hærde tilstrækkeligt, inden du påfører det næste lag.
 10. Mal andet lag: Gentag processen med at påføre et andet lag epoxy efter hærdningstiden.
 11. Lad gulvet hærde: Lad det færdige epoxy gulv hærde i mindst et par dage, før det tages i brug.

Vigtige overvejelser

Når du arbejder med epoxy gulvmaling eller belægning, er det vigtigt at huske følgende:

 • Arbejd hurtigt, da epoxy har en begrænset arbejdstid.
 • Lad hvert lag hærde tilstrækkeligt før påføring af det næste.
 • Følg altid producentens instruktioner og sikkerhedsforanstaltninger.

Ved at følge denne guide kan du opnå et smukt og holdbart epoxy gulv, der vil glæde dig i mange år fremover.

Slip fantasien løs med epoxy gulvmaling

Er du blevet nysgerrig på potentialet i epoxymaling? Det er ikke overraskende! Dette alsidige materiale åbner op for en verden af kreative muligheder, hvor du kan forme flotte og unikke designs efter dine egne ønsker.

Uendelige muligheder

Epoxy er langt mere end blot et gråt gulv til industrielle formål. Med epoxymaling kan du lege med forskellige nuancer, farver og mønstre for at skabe alt lige fra et stilfuldt værkstedsgulv til et indbydende badeværelse i kælderen. Kun din fantasi sætter grænser for, hvordan du kan indrette din bolig med epoxy!

Professionel rådgivning

Har du brug for at drøfte dine idéer med erfarne fagfolk? Tøv ikke med at kontakte os! Vores kundeserviceteam står altid klar til at hjælpe dig med at realisere dine indretningsdrømme. Vi kan guide dig gennem processen og give dig værdifuld rådgivning, så du opnår det ønskede resultat.

Kontakt os

Du kan kontakte os på telefon på 74 61 33 66. Vores kundeservice er tilgængelig mandag til torsdag fra kl. 7:00 til 16:00 og fredag fra kl. 7:00 til 15:00. Vi er klar til at besvare dine spørgsmål og vejlede dig i valget af det rette epoxymateriale til dit projekt.

Hvis du foretrækker at møde os personligt, er du velkommen til at besøge vores fysiske butik i Aabenraa. Alternativt kan du sende os en mail på mail@rockidan.dk, og vi vil vende tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Opdag nye kreative muligheder

Med epoxymaling kan du forvandle almindelige gulve til kunstneriske mesterværker. Lad din fantasi løbe vildt og skab et rum, der skiller sig ud med en unik og personlig touch. Vi ser frem til at være en del af din kreative rejse med epoxymaling!