Vidste du at Rockidan rådgiver om maling uden konserveringsmidler som er særdeles velegnet til allergikere, der reagerer på konserveringsmidler i og anden kemi der i maling.

Der er skabt større problem i forsøget på at løse et lille som eksempelvis holdbarheden af maling. Men det er så småt ved at gå op for producenterne i forhold til konserveringsmidler, hvor erstatningen for opløsningsmidler og parabener ser ud til at kunne blive en bombe under indeklimaet i mange danske hjem, kontorer og børneinstitutioner.

Problemskaberen er methylisothiazolinon – praktisk forkortet til det mere mundrette MI – som benyttes som konserveringsmiddel i mange vandholdige produkter. Problemer med allergi er først dukket op i forbindelse med produkter til huden som vådservietter, hårshampoo, kosmetik, deodoranter, cremer og endda i helt almindeligt opvaskemiddel. Undersøgelser har påvist, at også afgasning fra maling efter der er malet, kan forårsage en allergisk reaktion hos allergikeren der ikke kan tåle kontakten med konserveringsmidler.

Det ligger en stor udfordring omkring produktudvikling i de berørte brancher, men i Tyskland har man været en smule hurtigere på aftrækkeren. Derfor har vi i Rockidan-regi siden 2003 haft allergivenlig maling uden konserveringsmidler. I dag har Rockidan flere produkter uden konserveringsmidler, som alle kan bruges til maling af vægge og lofter på helt traditionel vis.