Fjernelse af tapet kan virke som en udfordrende opgave, men med de rigtige værktøjer og metoder kan det gøres nemt. Her er trin for trin, hvordan du fjerner tapet fra dine vægge:

Værktøjer og materialer, du skal bruge:

  • En tapetstripper.
  • Tapetopløsningsmiddel og klude.
  • En hobbykniv.
  • En tapetdamper.
  • En lille spartel.

Sådan gør du:

  1. Start med at bruge hobbykniven til at lave kryds- og tværridser i tapetet. Lav mange ridser, men sørg for ikke at ridse væggen under tapetet. Disse ridser hjælper med at få tapetopløsningsmidlet ind bag tapetet for at løsne det fra væggen.

  2. Vask væggene med tapetopløsningsmidlet. Følg vejledningen på produktet og gentag vasken 2-3 gange med et par timers mellemrum for at lade midlet virke.

  3. Hvis du har heldet med dig, og der kun er et lag tapet, kan én vask være tilstrækkelig.

  4. Dagen efter skal du bruge tapetdamperen. Hold den op mod tapetet i 10-15 sekunder, flyt den derefter og brug en spartel til at skrabe tapetet af.

  5. Samtidig kan en hjælper bruge tapetstripperen til at arbejde sig igennem tapetet. Det er ofte lettere at arbejde som et team under denne proces.

Fjernelse af tapet kan være en lettere opgave, når du bruger de rette værktøjer og følger de rigtige trin. Held og lykke med dit projekt!