Facebook Pixel

Træ

Henter data...

2 varer

Sorter faldende
pr. side
  1. Dinova Premium PU-Gloss D-43
    Fra 214,00  Kr.
    Quick Køb Sammenlign
  2. Dinova Premium PU-Satin D-42
    Fra 214,00  Kr.
    Quick Køb Sammenlign

2 varer

Sorter faldende
pr. side

Loftmaling i høj kvalitet til lofter af træ

Trænger træloftet til en ny omgang maling? Så er du landet det helt rigtige sted. Her på siden finder nemlig du et udvalg af loftmaling til trælofter. 

Er det trælofter, du har, skal du anvende Dinova premium serien eller lignende træmaling til indendørs brug for at få det bedste resultat. 

Man vælger typisk at male loftet hvidt for at få rummet til at virke større. Så har du mørke trælofter, er det værd at overveje at give dem en omgang hvid maling. Det vil gøre en stor forskel for rummet, fordi den hvide farve vil gøre, at loftet føles længere væk og ikke så sammenklemt. De fleste vælger en helt almindelig hvid maling, men du kan også bruge en hvid maling der tonet lidt, hvis du ikke er til det helt hvide eller bare gerne vil matche farven på væggene er der også rig lejlighed til dette. 

Hvilken glans skal jeg bruge til loftet?

Når du skal vælge en loftmaling, anbefales det at vælge en type med lav glans. Jo højere glans, desto mere skinnende er malingen, og derfor vil det være en fordel at vælge en mat maling, så loftet ikke skinner. Der er heller ikke et rengøringsbehov på samme måde som i fx køkken og badeværelse, og derfor giver det også mening at vælge en lav glans. 

Loftmaling skal helst være under glans 5, og du kan også vælge at bruge en vægmaling til formålet, så længe den på samme måde har en lav glans. Omvendt skal du ikke bruge en loftmaling til væggen, da den har en anden sammensætning og hvilket ikke er lige så rengøringsvenlig som vægmalingen. 

Sådan maler du loftet

Inden du går i gang med at male loft, er det vigtigt at lave et godt grundarbejde. Det vil sige få afvasket loftet grundigt, så malingen binder bedre. Resultatet bliver bedre og mere ensartet, når du bruger en grundrens.

Herefter skal der dækkes grundigt af med afdækning, så der ikke kommer utilsigtede malerpletter på gulv og møbler. Skal du have malet hele rummet, anbefales det at starte med lofterne, så der ikke kommer maling fra loftet og på væggene. Skal væggene ikke males, så brug malertape i toppen af væggene for at undgå maling på væggen. 

Er der huller og ujævnheder i et gipsloft, skal de spartles ud og slibes, inden du kan male. Start med at male ved malertapen i kanten af loftet, og så kan du gå i gang med den store overflade, som loftet er. Brug en malerrulle og gerne med et forlængerskaft, da det letter arbejdet. 

Når første lag maling er på, skal det tørre, og så skal der eventuelt males i anden omgang. Når loftmalingen er tør, kan du rykke videre til væggene. 

Loftmaling i høj kvalitet hos Rockidan

Er du klar til at male dit loft? Så besøg Rockidan. Vi har et udvalg af loftmaling til trælofter, ligesom du finder alt tilbehør til maling hos os. Her på siden kan du finde den maling der passer og bestille i vores webshop, eller kig forbi hos Rockidan, så du kan komme i gang med det samme.